mandag, desember 11, 2006

CleanFlicks

Edited DVD's - It's About Choice!

Jeg så nettopp This Divided State - dokumentarfilmen om hva som skjedde da Utah Valley State College inviterte Michael Moore til å tale på universitetet. En morsom og underholdende film, hvor jeg blant annet stiftet bekjentskap med CleanFlicks.

CleanFlicks var et Utahbasert firma som produserte og solgte redigerte utgaver av filmer. Her tok de vekk alt som kunne støte barn og andre skjøre sjeler: nakenhet, sex, vold og banning. Dette ble enten gjort ved å fjerne lyd eller ved klippe vekk en hel bit av filmen.

Majoriteten av CleanFlicks' kunder var mormonere. Utah er kjent som mormonerstaten, grunnlagt av mormonere, bebodd av mormonere. Flere mormonere mener det er et religionsbrudd å se på filmer med syndig innhold, så det er nok ikke tilfeldig at CleanFlicks oppstod nettopp her.

6. juli i år var det imidlertid slutt på moroa. 16 Hollywoodregissører hadde gått til søksmål mot CleanFlicks, og de fikk rettens medhold i at CleanFlicks brøt amerikanske kopirettighetslover. CleanFlicks vurderte å anke dommen, men bestemte seg til slutt for å låse dørene for godt. Nå satser de heller alt på å komme i Guinness Rekordbok for verdens korteste film, med sin versjon av Pulp Fiction.

Ok, det helt siste der fant jeg på selv.

Etiketter: