onsdag, januar 03, 2007

K-pax og jordisk vann

På jobben i går kom det en kar inn og spurte om vi hadde K-Pax. Han var i 50-årene, var pent kledd, snakket gebrokkent svensk og ville gjerne ha ni eksemplarer av filmen K-Pax. Det var mange, sa jeg. Ja, du skjønner, svarte han, jeg forsker på vitenskapen i K-Pax.

For dem av dere som ikke har sett K-Pax, så handler den om en kar som dukker opp fra intet og blir innlagt på psykiatrisk sykehus fordi han påstår han kommer fra en annen planet og at han har reist til Jorden på solstråler. Filmen slutter med at man får en forståelse av at han snakket sant hele tiden.

Jeg er fortsatt litt usikker på linken mellom K-Pax og det timeslange foredraget jeg fikk på jobben i går, men det var likevel gøy å høre på. Mannen fortalte at han var vitenskapsmann og at han forsket på den vitenskapen som lå bak det som ble beskrevet i K-Pax. Han snakket særlig om noe han kalte jordisk vann. Med dette mente han ikke vann på jorden, men det vannet som var noe sånt som det rene, opprinnelige vannet som bandt hele universet sammen. Om man drakk dette vannet ville alt vann i kroppen også renses til jordisk vann og man ville bli forbundet med resten universet.

En person med jordisk vann i seg, ville i følge denne mannen, fungere mye bedre enn andre: Siden man nå var sterkere forbundet til universet, ville man få en større sammenheng i tilværelsen og dermed bli lykkeligere. I tillegg ville sanser og fysikk bli bedre, spesielle evner ville vise seg mye tydeligere og man vil kunne, dersom man har noe teknologi til hjelp, benytte seg av teleportering.

Men hvor finner man dette jordiske vannet? I følge den noe alternative vitenskapsmannen fantes det kilder rundt om kring på jorden, men de færreste av disse var kartlagt, da han bare kjente til én av disse kildene. Heldigvis var det slik at vanlig vann kunne renses slik at det ble jordisk vann igjen. Og det var dette rensearbeidet han mente han ville få Nobelpris for en dag.

Min nye venn hadde nemlig et apparat som kunne rense vann på få sekunder. Dette var et apparat så avansert at NASA bare kunne drømme om det. Han sa han hadde vært utrolig heldig og funnet det tilfeldig på et loppemarked for 75 kr. Apparatet var formet som en boks og ble senket ned i det vannet som skulle renses. Den startet en bølgereaksjon som gjorde at vannet, nær sagt, begynte å rense seg selv.

Dagen i forveien hadde han vært i Frognerparken og renset vannet der. Senere på dagen skulle han opp dit med pendelen sin for å sjekke at vannet virkelig hadde blitt rent. Han hadde nemlig en pendel han brukte for å sjekke den universelle tilknytningen i materialer. Med denne hadde han faktisk funnet en webside som hadde samme rensende funksjon som apparatet hans: "Pendelen svingde som galen!" Han mente at om man åpnet denne siden på en laptop, la laptopen i en vanntett pose og la den ned i vann, ville dette også rense vannet.

Så ønsket han meg godt nyttår og gikk.

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Unknown said...

ønsker ham lykke til!

04 januar, 2007 00:15  
Anonymous Anonym said...

ja, det hele minner litt om min gale bestemor før hun døde. Bortsett fra at hennes pendel kunne sjekke om Gud var tilstede.

04 januar, 2007 17:25  
Blogger Leander said...

hehe. Det jeg glemte å nevne i posten var at han kunne bruke pendelen til å sjekke kunst også - hvor mye sjel kunstneren hadde lagt i kunsten. Han hadde testet en skulptur av en gutt og en jente på Aker brygge. Pendelen svingte i store sirkler på jenta, men stod stille på gutten. Han mente det var fordi kunstneren elsket jenta, men ikke hadde noe forhold til gutten.

04 januar, 2007 17:58  
Blogger jannar85 said...

Wow. Fikk du ikke navnet hans? Filmen K-PAX er jo basert på sanne hendelser. Den er basert på boka K-PAX, der forfatteren (som også er psykolog) har skrevet om en av pasientene hans som hevdet å være fra planeten K-PAX, og plutselig en dag forsvant fra menneskekroppen (verten) og en annen pasient forsvant samtidig. Så man skal jo ikke avvise muligheten heller.

03 februar, 2008 14:47  

Legg inn en kommentar

<< Home